29 julio 2015

Vaga de 24 hores i manifestació dels treballadors contra l’ERO de CatalunyaCaixa

Vaga de 24 hores i manifestació dels treballadors contra l’ERO de CatalunyaCaixa
Les converses que mantenien, en el marc d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), els sindicats i la direcció de CatalunyaCaixa, no avancen. I la millor prova d’això és que les organitzacions dels treballadors han convocat per aquest dijous una jornada de 24 hores de vaga a totes les oficines.

A més, per donar més força a les seves reivindicacions, a les 11 del matí hi haurà una manifestació que sortirà des de l’oficina del BBVA, empresa propietària del grup, fins a l’oficina que aquest conglomerat bancari té a Plaça de Catalunya.Segons expliquen els sindicats, la falta de resultats positius pel que fa a la reducció del nombre de persones afectades per la retallada que vol fer la direcció de CatalunyaCaixa, ha abocat a la protesta.

Tot i que en trobades anteriors s’havien acostat posicions entre la direcció i els sindicats, una última proposta, consistent en una darrera rebaixa del nombre de persones que haurien de marxar de la companyia en 150. Precisament aquesta darrera embranzida ha fet que el conflicte esclatés.

Tot i que s’havien assolit millores en la proposta inicial de l’empresa, que situava el nombre de sortides de la companyia en 1.905, la situació a partir d’ara podria endurir-se.

Els sindicats es mostren molt molestos perquè la reestructuració a la qual es vol sotmetre CatalunyaCaixa seria el tercer procés viscut en aquest grup bancari des de l’esclat de la crisi bancària.

A més, hi ha elements de distanciament, ja que els sindicats voldrien que totes les sortides fossin voluntàries i l’empresa no passa per aquesta exigència.
Sigui con sigui, es mantenen les espases en alt, perquè fa relativament poc que s’ha iniciat el debat al voltant de l’ERO, ja que abans durant un mes s’han temptejat les posicions en un mecanisme intern que es recull en el conveni de l’empresa.