06 marzo 2017

SOM SINDICALISTES es suma al 8M

SOM SINDICALISTES es suma a
l'ATURADA INTERNACIONAL el 8M
Un 8 de març de l'any 1857 un grup de treballadores tèxtils va decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions en les quals treballaven.
Seria una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets laborals. Diferents moviments i successos es van succeir a partir d'aquesta data.
Un dels més destacats va ocórrer en 1911, quan es va incendiar la fàbrica de camises Shirtwaist de Nova York. Un total de 123 dones van morir. Va suposar la introducció de noves normes de seguretat i salut laboral a EUA. Les mortes tenien llargues jornades de treball i salaris miserables. Segons l'informe dels bombers, una burilla mal apagada tirada en una galleda de restes de tela que no s'havia buidat en dos mesos va ser l'origen de l'incendi. Les treballadores no van poder escapar perquè els responsables de la fàbrica havien tancat totes les portes d'escales i de les sortides, una pràctica habitual llavors per evitar robatoris.
En 1975 l'ONU va institucionalitzar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. Amb un objectiu, que avui dia segueix vigent: lluitar en pro de la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament. "El Dia Internacional de la Dona es refereix a les dones corrents com a artífexs de la història i enfonsa les seves arrels en la lluita plurisecular de la dona per participar en la societat en peus d'igualtat amb l'home", recorda l'ONU.
Aquest 8 de Març de 2017, seguim als carrers pels nostres drets! Ni un pas enrere.
La Llei Orgànica 3/2007, de 22 de Març, per a la Igualtat efectiva de dones i homes en el seu article 1 delimita l'objecte d'aquesta, en concret fent efectiva la igualtat de tracte i d'oportunitats entre homes i dones, en particular mitjançant l'eliminació de la discriminació de la dona en l'esfera laboral. A pesar l'ambiciós de l'articulat d'aquesta Llei, s'ha quedat en una declaració d'intencions que de moment no ha aconseguit implementar-se.
Les dones estan discriminades laboralment. És un fet i les dades ho corroboren. El centre d'estudis d'economia aplicada (FEDEA) va presentar a l'octubre de 2016 un estudi en el qual analitza la situació de les dones al mercat laboral. El resultat reflecteix que "malgrat que tenen més formació i nivell educatiu sofreixen discriminació en matèria d'ocupació, salaris i accés a posicions de lideratge".
Per això, SOM SINDICALISTES ens unim al cessament d'activitats el 8 de Març: tot el dia atur de cures i de consum, i de 12 a 12:30 atur en l'ocupació i estudis. Et convidem al fet que ho secundis, si no t'és possible usa una peça morada com a símbol del teu suport a les nostres demandes. Recorda sumar-te a les marxes per la Igualtat.
#8M #MujeresEnHuelga #SolidaridadEsNuestraArma
#ParoInternacionalDeMujeres
#WomensStrike

Barcelona, 6 de Març de 2017