22 agosto 2017

COMUNICAT DE SUPORT A LES KELLYS

                         
COMUNICAT DE SUPORT A LES KELLYS I A LES SEVES REIVINDICACIONS


Les Empreses multiserveis no existeixen, existeix la violència patronal a través de les ETT.

Desde SOM SINDICALISTES considerem primordial defensar els drets individuals i col·lectius de TOTS els treballadores del sector d'hostaleria.

Les Reformes laborals del PSOE i PP han facilitat les pràctiques de violència patronal que suposen les ETT (per a altres anomenades empreses multiserveis) relegant el paper de la Negociació Col·lectiva a la mínima expressió. Ja sabem totes, divideix i guanyaràs.

Davant aquesta espiral de precarització i indecència, normalitzada i "legalitzada", el paper dels Sindicats (i la seva OBLIGACIÓ, tenint en compte el mandat constitucional que suposa convertir-se en Associació d'Utilitat Pública) ha de ser el de no cedir ni mig centímetre de terreny en l'àmbit col·lectiu negocial. I això implica defensar els drets de TOTES les treballadores, i no només d'aquelles que aporten delegats. Atès que, no totes les treballadores del sector poden concórrer a les eleccions sindicals en els seus centres de treball.

Els Sindicats tenim l'obligació de defensar els drets de TOTES no només d'aquelles que van en una llista electoral.

El vergonyòs preacord que UGT i CCOO preveuen signar el 6 de setembre s'aplana als principis de les Reformes Laborals. No només admetent els plantejaments neoliberals que ens despullen de drets, sinó a més intentant vendre que aquest salvatgisme patronal, és positiu per a les treballadores. No s'han de vendre victòries que no existeixen.

Un salari més alt és un dret indiscutible per a totes aquelles treballadores que cobren 2 € / habitació. Per a les que es veuen obligades a una sobrecàrrega de treball insostenible i amb greus conseqüències per a la salut, només per obtenir uns ingressos mínims. Que les treballadores en CESSIÓ IL·LEGAL han de percebre el mateix salari que les treballadores directament contractades, és evident.
Però per aconseguir aquesta dignitat econòmica no es pot disfressar de 'externalització' una il·legalitat manifesta com és la cessió il·legal. No podeu renunciar 'en el seu nom' als drets que elles reclamen.

El Conveni Sectorial és una eina per combatre la precarietat, no per legalitzar-la.

El treball de tots els Sindicats és el de pressionar perquè sigui aprovada al Parlament la Llei Kellys, no abstreure de les seves reivindicacions adoptant actituds paternalistes. Elles han presentat una proposta de Llei, elles saben què volen i què cal regular en el sector. Deixem de tutelar-en el seu perjudici.


Desde SOM SINDICALISTES diem NO a la signatura d'aquest preacord entre UGT, CCOO i la Patronal. NO a la precarització, NO a la violència patronal.